Centrifugal Metallotermiske SHS af CAST CO-CR-FE-NI-MN- (х) legeringer (1)

Udgivelses dato:2021-04-08

Abstract - a relativtny tilgang til opnåelse af metalmaterialer indeholdende flere hovedelementer i equiatomic koncentrationer, som ser lovende til udskiftning af kommercielt anvendte legeringer, foreslås. Sådanne materialer kaldes høje-entropy legeringer (Heas). Undersøgelser viser, at Heas har tendens til at danne en simpel fast-solutionstruktur og også kan indeholde bestilte intermetalliske faser. En sådan fremgangsmåde til dannelse af metalmaterialer kan betragtes som en baggrund for at producerenye Heas med forhøjede ydeevneegenskaber. De fleste undersøgelser fokuserer på forholdet mellem mikrostruktur og målte egenskaber; Væsentlig mindre opmærksomhed betales for at studere og udviklenye effektive metoder til at skabe høje. I dette papir studerer vi muligheden for at opnå COCRFENIMN- (X) Heas med centrifugalmetallotermiske SHS. Kemiske og teknologiske modes af modifikation af støbt COCRFENIMN Legering under syntese (in situ) ved at indføre legeringskomponenter i starten eksoterme sammensætninger testes for første gang. Mikrostruktur- og fasesammensætningen af ​​nicrcemnemn-legeringer syntetiseret fra blandinger indeholdende TI-SI-B (C) eller AL karakteriseres. Mikrostrukturen af ​​COCRFENIMN- (TI-SI-B (C)) er fundet at bestå af en hea-based matrix ognye strukturelle indeslutninger af carbider og borider af titanium. High-al COCRFENIMN-AL HEAS er repræsenteret af en sammensat struktur indeholdende NIAL som grundlag og dispersionnanoprecipitates (~100nm) af en CR-og Fe-based fast opløsning.

 

---

introduktion Udviklingen i oprettelsen af ​​nye legeringssystemer anvendes bredt til opnåelse af moderne metalliske materialer, der opererer under ekstreme forhold (forhøjede temperaturer og belastninger), såsom High

Temperature og varmeresistante legeringer baseret pånikkel og jern [1 , 2]. Præstationsegenskaberne, der blev besat af sådanne legeringer, blev opnåetnemlig af en multikomponent legering. Mulighederne for traditionelle tilgange til fremstilling af metalliske materialer ved at vælge legeringselementer for at forbedre de ønskede egenskaber ved en-ccomponent legering er imidlertid stort set blevet opbrugt og fører ikke længere til en signifikant stigning i egenskaber.

nin 2004, et fundamentaltnyt koncept i legering for at producere metalliske materialer, der indeholder flere hovedelementer i en lige atomprocent. Sådanne materialer blev kaldt højeentropy legeringer (Heas) [4-6]. Indledende undersøgelser antog, at det på grund af den høje konfigurationsindstilling af blanding ville være at foretrække at danne uordnede substitutionelle faste opløsninger snarere end bestilte (intermetalliske) faser i HEAS, og på denne måde bør virkningerne have både høj styrke og tilstrækkelig plasticitet .

-However viste forfatterne af [7-9] ingen klar korrelation mellem de beregnede værdier af konfigurationsfremgangsmåde og fasesammensætningen af ​​opnåede eksperimentelle multikomponentlegeringer. Fasesammensætningen viste sig at afhænge af egenskaber ved atomer af elementer indeholdt i vand i stedet for deresnummer. The Highentropy legeringer tilhører enny klasse af multikomponentlegeringer, hvor koncentrationen af ​​legeringskomponenter svarer til Central----regions af fasediagrammer. Undersøgelser viste, at Heas har tendens til at danne en fast-solutionstruktur og også kan indeholde bestilte faser [8], og det er muligt at opnå strukturer, der ikke er typiske for almindelige legeringer. Således giver enny tilgang til dannelsen af ​​metalliske materialer gode muligheder for udviklingen af ​​nye legeringer med forhøjede præstationsegenskaber. I særdeleshed harnye hea=baserede sammensætninger udviklet stort potentiale til at blive anvendt som høje>temperature materialer. I det første trin blev Heas, der indeholder ildfaste komponenter (NB, MO, TA, V og W), foreslået [15-17]. Disse legeringer havde en enkelt/phase BCC struktur og besat høj-temperature styrke (400 MPa ved T-1600 ° C) [16]. Imidlertid var deres tæthed signifikant højere (/12 g&cm3) endnikkel superlegeringer. Derfor var et af de vigtigste kriterier for valg af legeringskomponenter en stigning i den specifikke styrke [18-20]. En stigning i alloys høje#temperature kan opnås ved at danne den ønskede struktur, for eksempel på grund af den faste-solution-styrkelse og \\ eller udfældning af sekundære faser. Dette blev bekræftet eksperimentelt i [21-24]. Det er kendt, at legeringens egenskaber er forårsaget af kombinationen af ​​faser i strukturen og dannelsen af ​​givne strukturelle elementer. For eksempel harnikkel superlegeringer høj styrke, sikret ved tilstedeværelsen af ​​bestilt y

39; Fase (Ni3al) i ennikkel

based matrix.

\\n \\n \\n

Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top