Økonomer ser Kinas mål for vækst som rimeligt

Udgivelses dato:2021-03-09

60457332a31024adbdb93fde.jpeg

Premierminister Li Keqiang U\35;39

I den rapport, der blev udsendt på fredag, ved åbningen af det fjerde møde i den trettende nationale folke- 35;39;kongressen i Beijing, gennemgik Li regeringens arbejde i 2020 og den trettende femårsplan (2016-20).Han fremlagde også planer og vigtigste mål for 2021, den fjortende femårsplan (2021-25) og i 2035.

Yutaka Matsuo, tidligere seniorforsker på Nomura Research Institute, sagde, at folk i Japan havde været meget opmærksomme på rapporten, især dens økonomiske og sociale udviklingsmål.

" Set ud fra makropolitikkens synspunkt mener jeg, at de mål, der foreslås i regeringsrapporten, er rimelige og gennemførlige. " Han sagde.

Yuzo Tanaka, professor i økonomi ved Ryukoku University i Kyoto, Japan, sagde, at BNP-målet afspejlede Kinas og landets tillid efter en vellykket indeslutning af COVID-19.

" Selv om der er mange usikkerhedsmomenter som følge af koronaviruspandemien, bør den kinesiske økonomi meget let tage højde for målvækstraten. " Tanaka sagde, at tilføjelse af at 6 procent målet er ret beskedent mens 7 eller 8 procent er mere plausibel.

Tursunali Kuziyev, professor ved Journalisme og Mass Communications Universitet i Usbekistan, blev enig og tilføjede, at " Kinesisk motor " vil fortsat styrke verdensøkonomien.

Alicia Garcia-Herero, cheføkonom for Asien-Stillehav ved det franske finansielle selskab Natixis, skrev fredag i en analyse af arbejdsrapporten: " Mens regeringens rapport fastsætter særlige mål for 2021, er vores læsning tilbøjelig til at være mere strukturel, hvilket bør analyseres sammen med den fjortende femårsplan, der er planlagt for at hjælpe Kina med at gå i en mere bæredygtig retning på lang sigt.

" Regeringens rapport bekræfter Kinas og Kinas holdning til at omfatte verdenshandelen og investeringer gennem åbning af økonomien for at tiltrække udenlandsk kapital og fremme konkurrence. "

Garcia-Herero, også en højtstående medarbejder i Bruxelles-tænketank Bruegel, sagde, at den kinesiske regering viser sin interesse i at udvide regionale aftaler med vigtige handelspartnere, såsom at fremskynde frihandelsaftalerne med Japan og Republikken Korea og tilslutte sig den samlede og progressive aftale om partnerskab mellem Trans-Stillehavsområdet.

Partnerskaber på handelsområdet

Christopher Bovis, professor i international handelsret ved Hull Universitet i Det Forenede Kongerige, sagde, at den kinesiske regering har fremhævet grundlaget for internationalt samarbejde ved at styrke globale handelspartnerskaber, som er baseret på frihandel og markedsadgang.

" I den fjortende femårsplan lægges der vægt på økonomisk vækst gennem adgang til teknologi, færdigheder, uddannet arbejdskraft, en positiv holdning over for risikotagere, finansiering og andre betingelser, der udgør et virkeligt konkurrencedygtigt og innovativt erhvervsmiljø. " Han sagde.

" Kina bygger på strukturreformer og fortsat åbning af sin økonomi, samtidig med at landet spiller en førende rolle i klimaændringer og bæredygtig udvikling. " Han tilføjede.

Hege Fjellheim, leder af kulstofforskning i Refinitiiv, en global leverandør af data og infrastruktur på det finansielle marked, sagde, at den fjortende femårsplan fremhæver kulstofneutralitet og kortlægger de første skridt mod Kinas og landets klimamål på lang sigt.39.

" Det viser, at Kina agter at holde fast ved sit løfte i henhold til Paris-aftalen (om klimaændringer).Det er også meget opmuntrende, at planen lovede at fremskynde udviklingen af det nye nationale CO2-marked, " Fjellheim, hvis kulstofforskningshold arbejder i Norge og Kina.

Hun sagde, at 18-procent-målet for reduktion af CO2-intensiteten vil give lidt plads til, at Kinas emissioner kan vokse, hvilket betyder, at Kina vil skulle foretage en mere kraftig løftning i den femtende femårsplan (2026-30) periode for at opnå topkulstofværdi før 2030.

Alexander Lomanov, vicedirektør for Institut for Verdensøkonomi og Internationale Forbindelser på det russiske videnskabsakademi, understregede, at Kina fortsat presser på for at opnå de vigtigste mål i den fjortende femårsplan og visionen for Kina i 2035.

" Dette er et vigtigt signal for lande, der samarbejder med Kina, om, at Kina er en pålidelig partner og en håbefuld partner, " Han sagde.

Leela Mani Paudayal, en tidligere nepalesisk ambassadør i Kina, sagde, at regeringens rapport understreger Kinas og landets politik om at uddybe det bilaterale og regionale økonomiske samarbejde, som vil gavne nabolande som Nepal.

Han sagde, at årsagerne til Kinas og Kinas fortsatte vækst kan illustreres af den relativt effektive kontrol med pandemien, den positive økonomiske vækst og opnåelsen af fattigdomsreduktionsmål under pandemien.


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top