Højtemperaturadfærd på en støbning afnikkelbaseret superalloy, der anvendes til 815 ◦C

Udgivelses dato:2021-04-27

abstract: Den varme deformationsadfærd på SJTU-1 legering, den høje-throughput scannede støbningnikkel-based superalloy, blev undersøgt ved kompressionstest i temperaturområdet på 900 til 1200 ◦C og stamrente fra 0,1-0,001 S-1. Det varmebehandlingskort er blevet konstrueret med ustabilitetszonen. Ved begyndelsen af ​​varmdeformation bevæger strømspændingen hurtigt til topværdien med de øgede belastningshastigheder. I mellemtiden reduceres topspændingen med den øgede temperatur i samme belastningshastigheder. Imidlertid viser topspændingen den samme tendens med belastningshastighederne ved den samme temperatur. Den optimale varme deformationsbetingelse blev bestemt i temperaturområdet på 1000-1075 ◦C, og stamhastighedsområdet på 0,005-0,1 S-1. Mikrostrukturundersøgelsen angiver, at belastningshastigheden signifikant påvirker mikrostrukturens egenskaber. Deformations konstitutiv ligning er også blevet diskuteret også. Nøgleord:nikkel-based superalloy; High-temperature deformation; investeringsstøbning; varm kompressionstest; mekaniske egenskaber.

 

1. Introduction 

Nickel-based superlegeringer er meget brugt til afgørende konstruktionsdele af rock motor, turbineblade, patron receiver, og andre komponenter, der bærer høje-temperature belastninger i årtier på grund af dets fremragende mekaniske egenskaber og ekstraordinær oxidationsresistens ved temperaturer tæt på 650 ◦C [1-4]. I mellemtiden er det svært at få en formtransformation på grund af dens stædige deformationsmodstand, såsom høj styrke, svag termisk diffusivitet samt arbejdshærdningsadfærd ved forhøjet temperatur. Til fremme af brændstofeffektiviteten af ​​sådanne væsentlige komponenter er det presserende at udviklenye NI-baserede superlegeringer for at opretholde fjendtlige miljøangreb, såsom høj temperatur og højt tryk, hvilket således reducerer levetiden væsentligt. For de lavere omkostninger og højere fordel ved bearbejdning og formning er det i desperat behov for en kommerciel støbt-wrought superalloy for at modstå høje-temperature belastninger såvel som høj cyklisk belastning. SJTU-1 legering, kendt somni-based superalloy og udgravet fra 5,2 millioner komponenter efter høje gennemstrømningskomponentdesign, blev udviklet på grund af dets ekstraordinære High-TEMPERATURE strength, sejhed og fremragende modstand modnedbrydning i ætsende eller oxidationsmiljøer. Baseret på den eksisterende sammensætning og egenskaber af støbeglegeringen blev ennikkel-based superalloy vednavn SJTU-1 legering udgravet fra høj gennemstrømningskomponentdesign med sin ekstraordinære høje-temperature styrke, god sejhed og fremragende modstandsdygtighed over fornedbrydning i ætsende eller oxidationsmiljøer.

as er kendt, varm deformationsadfærd er afgørende for fremstillingen,når man bærer mental produktion til virkelighed, og den påvirkes også af mange faktorer [5,6]. Mekanismen for varmdeformation og omkrystallisationsmekanisme af forskellig superlegering varierer meget, selvom de konstitutive ligninger er udbredt til at beskrive deformationsegenskaberne [7-9]. Arrhenius-modellen er typisk og flydende bruges til at beskrive forholdet mellem strømningsspændings- og deformationstemperaturen og belastningshastigheden [10-12]. Seneste fremskridt i behandling af kort har gjort det muligt for forskere at få en bedre forståelse af mekanismen for den varme deformationsadfærd af et metallisk materiale [13-15]. Zhang og Li [16] sætter et indblik i den varme deformationsadfærd i IN718 under isotermisk kompressionsdeformation, det blev konkluderet, at topspændingen er reduceret på grund af fraværet af DRX. Lin et al. [17] studerede virkningerne af WH, DRV og DRX Work Hærdning (WH), dynamisk omkrystallisation (DRX) og Dynamic Recovery (DRV) på høj-temperature deformation adfærd af en typisk NI-based superalloy og foreslog en forbedret dislokationsdensitetsbaseret model Metode til kvantificering beskriver strømningsadfærd. Derfor, der giver en dybere indsigt i den varme deformationsadfærd, er af stor betydning og igen, at lede på den forbedrede kasteabilitet og formbarhed med optimerede parametre.

-Nytoejede de ovennævnte konstitutive modeller forni-based superalloys har vækket Omfattende interesse og fuldt undersøgt, dennye high-throughput scannede superalloy er ikke blevet undersøgt endnu. I denne undersøgelse blev en høj \/nthroughput-scanningsmetode udført for materialet design, og enny superalloy vednavn SJTU-1 legering opnås gennem en integreret termodynamisk computerplatform. Derefter blev de varme kompressionstests udført ved forskellige temperaturer og stammehastigheder også. Desuden er de varme deformationskonstitutive ligninger, som er baseret på den modificerede Arrhenius-model med en hyperbolisk sinusform, der er koblet med deformationsaktiveringsenergien og temperaturen, fuldt udviklet. Desuden er det varmebehandlingskort bygget, og den optimale behandlingsbetingelse er bekræftet. Sidst men ikke mindst undersøges mikrostrukturen af ​​det komprimerede materiale for at undersøge virkningerne af deformationstemperaturen såvel som belastningshastigheder på den metalliske mikrostrukturudvikling.


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top