Typer af titanlegeringer

Udgivelses dato:2022-08-22

Titanium anses for at være et af de stærkeste metaller.

Dens styrke, varme-, vand- og saltbestandighed og dens lette vægt gør det til det ideelle metal til en række forskellige anvendelser. Disse applikationer spænder fra smykker og tandimplantater til fly og skibe.

Ren titanium er stærk og ætsende resistent. Titanlegeringer bevarer den samme styrke og korrosionsbestandighed, men påtager sig den større fleksibilitet og formbarhed af det metal, det kombineres med. Titanium legeringer har derfor flere anvendelser end rent titan.

Der er seks kvaliteter af rent titan (kvaliteter 1,2,3,4,7 og 11) og 4 sorter af titanlegeringerTitanium legeringer indeholder typisk spor af aluminium, molybdæn, vanadium, niobium, tantal, zirconium, mangan, jern, krom, kobolt, nikkel og kobber.

De fire kvaliteter eller sorter af titanlegeringer er

Ti 6AL-4V

Ti 6AL ELI

Ti 3Al 2.5

Ti 5Al-2, 5Sn

-------------------------------------

Ti 6Al-4V (grad 5)

Ti-6AL-4V er den mest almindeligt anvendte af titanlegeringerne. Det er derfor almindeligt omtalt som titanlegeringen "arbejdshest." Det menes at blive brugt i halvdelen af brugen af titanium rundt om i verden.

Disse ønskelige egenskaber gør Ti-6AL-4V et populært valg i flere brancher, herunder medicinsk, marin, rumfart og kemisk forarbejdning. Ti 6AL-4V anvendes almindeligt til fremstilling af:

Flyturbiner

Motorkomponenter

Konstruktionskomponenter til luftfartøjer

Fastgørelsesanordninger til luftfart

Høj-ydeevne automatiske dele

Marine anvendelser

Sportsudstyr

-------------------------------------

Ti 6AL-4V ELI (grad 23)

Ti 6 AL-4V ELI er almindeligt henvist til kirurgisk titanium på grund af dets anvendelse i kirurgi. Det er en mere ren version af Grade 5 (Ti 6AL)-4V) titanlegering. Det kan nemt støbes, og skæres i små tråde, spoler og ledninger.

Det har samme styrke og høj korrosionsbestandighed som Ti 6AL-4V. Det er også let-Vægt og er meget tolerant over for skader fra andre legeringer. Dens anvendelse er yderst ønskelig på det medicinske og dentale område til anvendelse i komplekse kirurgiske procedurer ikke kun på grund af disse egenskaber, men også på grund af de unikke kirurgiske egenskaber Ti 6AL-4V ELI har. Det har overlegen biokompatibilitet, hvilket gør det nemt at transplantere ind og fastgøre til knoglen, mens det accepteres af menneskekroppen. Nogle af de mere almindelige kirurgiske procedurer Ti 6AL-4V ELI anvendes i bl.a.:

Ortopædiske stifter og skruer

Ortopæiske kabler

Ligaturklip

Kirurgiske hæfteklammer

Fjedre

Ortodontiske apparater

Ved ledudskiftning

Kryogene beholdere

Udstyr til knoglefiksering

-------------------------------------

Ti 3Al 2. 5 (Grad 12)

Ti 3 AI 2.5 er titaniumlegeringen med den bedste svejsebarhed. Det er også stærkt ved høje temperaturer som de andre titanlegeringer. Denne klasse 12 titaniumlegering er unik, fordi den udviser egenskaber af rustfrit stål (et af de andre stærke metaller), såsom at være tungere end de andre titaniumlegeringer.

Ti 3 Al 2.5 anvendes mest i fremstillingsindustrien, især i udstyr. Den er meget modstandsdygtig over for korrosion og kan dannes ved varme eller kulde. Grade 12 titaniumlegering bruges mest i følgende industrier og applikationer:

Skal- og varmevekslere

Hydrometallurgiske anvendelser

Fremstilling af kemikalier med høj temperatur

Komponenter til søtransport og flyrejser

-------------------------------------

Ti 5Al-2, 5Sn (grad 6)

Ti 5Al-2,5Sn er en ikke--varmebehandling legering, der kan opnå god svejsebarhed med stabilitet. Det besidder også høj temperaturstabilitet, høj styrke og god korrosionsbestandighed. Det har et unikt højt kryb (plast)-Som belastning over lange perioder, normalt forårsaget af ekstreme temperaturer) modstandsdygtighed. Ti 5Al-25.Sn bruges hovedsageligt i fly og luftramme applikationer.

Titanium som helhed er et meget holdbart og stærkt metal. I sin rene form har den mange anvendelser. Legeringer tilføjer større formbarhed og fleksibilitet til det allerede stærke metal og åbner døre for mange flere applikationer. Hver titaniumlegering deler den samme styrke og korrosionsbestandighed. De varierer på fleksibilitet, hvilket gør en bestemt legering ideel til specifikke industrier og applikationer. På Titanium Processing Center kan du finde et stort udvalg af både rene og titaniumlegeringskvaliteter til dit projekt. Ring til os i dag for at planlægge din ordre eller stille et spørgsmål.


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • MiXiao Tech
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top