Peking union Medical College: NMN kan beskytte tarmen mod strålingsskade

Udgivelses dato:2024-02-27

radioterapi er et almindeligt middel til behandling af kræft i klinisk praksis. Det fungerer ved at bestråle kræftceller med stråling for at ødelægge deres DNA og få dem til at dø.


dog kan stråling også skade en patient' s sunde celler. På grund af det miljø, hvor tarmceller fungerer, skal de opretholde hurtig fornyelse og er derfor mere følsomme over for DNA -skader forårsaget af stråling.


for eksempel, 60 til 80 Procent af patienter, der gennemgår strålebehandling for abdominal og bækkencancer, oplever tidlige tarmskader, såsom mavesmerter, akut diarré og kvalme, som er bivirkninger af strålebehandling.


a protein kaldet NRF2 spiller ennøglerolle i kroppen' s respons på bivirkningerne af strålebehandling, der regulerer, hvordan kroppen bekæmper oxidativ stress og hjælper med at reparere beskadiget DNA.


dog,når folk bliver ældre, vilniveauet af Nrf2 -protein gradvist falde, så det er vanskeligere for ældre at klare tarmskaden forårsaget af stråling.


Højt, forskere ved Peking Union Medical College har fundet, at oral indtagelse af NMN kan beskytte mus med defekt NRF2 -proteinekspression mod tarmskader forårsaget af strålebehandling, hvilket betyder, at NMN forventes at hjælpe ældre kræftpatienter med at modstå bivirkningerne af strålebehandling på maven og tarmene.


the undersøgelse blev offentliggjort i oktober 2022 i tidsskriftet Free Radical Biology and Medicine.


Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • Long Life Group Co., LTD
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top