Pulver metallurgi

Udgivelses dato:2022-10-14

powder metallurgi (pm)is et udtryk, der dækker en lang række måder, hvorpå materialer eller komponenter er fremstillet af metal pulvere. PM -processer kan reducere eller eliminere behovet for subactive processer in fremstilling, sænke materialetab og reducere omkostningerne ved det endelige produkt.


powder metallurgi bruges også bruges At gøre unikke materialer umulige at få ved at smelte eller dannes på andre måder. Et meget vigtigt produkt af denne type er tungsten carbide (WC). WC bruges til at skære og danne andre metaller og er fremstillet af WC -partikler bundet med kobolt. Det er meget vidt brugt i industrien til værktøjer af mange typer og globalt~50.000 tonnes/year (t/y) er lavet af PM. Andre produkter inkluderer sintered filters, porøs olie-impregnerede lejer, elektriske kontakter og diamantværktøjer.


since fremkomsten af ​​industriel produktion - skala metalpulverbaseret additive fremstilling (AM) I 2010'erne er select ive laser sintring and andre metal am -processer er enny kategori af kommercielt vigtige pulvermetallurgi -applikationer.

additive-manufacturing.jpeg

den pulver metallurgi presse og sinter process består generelt af tre grundlæggende trin: pulverblanding (pulverisering), die -komprimering og sintring. Komprimering udføres generelt ved stuetemperatur, og den forhøjede-temperaturproces med sintring udføresnormalt ved atmosfærisk tryk og under omhyggeligt kontrolleret atmosfære sammensætning. Valgfri sekundær behandling såsom coining or heat -behandling often følger for at opnå særlige egenskaber eller forbedret præcision.


\\ ingen af ​​de ældre sådanne metoder og stadig en Bruges til at fremstille omkring 1 mty af strukturelle komponenter af jern/baserede legeringer, er processen med at blande fine (-180 mikron) metal (normalt jern) pulvere med tilsætningsstoffer såsom et smøremiddel voks,<carbon, copper og \ or/nickel, tryk dem ind i en matrice af den ønskede form, og opvarm derefter det komprimerede materiale ( green del") i en kontrolleret atmosfære for at binde materialet ved sintring. Dette producerer præcise dele,normalt meget tæt på die -dimensioner, men med 5-15% porøsitet og dermed underordnet stålegenskaber. Der er flere andre PM -processer, der er udviklet i de sidste 50 år. Disse inkluderer:"-


powder smedning: a

preorm

lavet af den konventionelle"press og sinter"metoden opvarmes og derefter opvarmes og smedes"to fuld tæthed, hvilket resulterer i i praktisk talt som"wrugtegenskaber.  hot isostatisk presning (hofte): Her er pulveret (normalt gasforstillet, sfærisk type) fyldt i en form, dernormalt består af en metallisk-can

af passende form. Kanen vibreres, evakueres og forsegles derefter. Det placeres derefter i en varm isostatisk presse, hvor

"101; Det opvarmes til en"homologe temperatur&OF omkring 0,7 og udsættes for et eksternt gastryk på#100 MPa (1000 bar, 15.000 psi) i flere timer. Dette resulterer i en formet del af fuld densitet med som wrugt eller bedre egenskaber. HIP blev opfundet i 1950 60'erne og gik ind i tonnageproduktionen i 1970~80'erne.-in 2015, det blev brugt til at fremstille-25.000 t-Y af rustfrit og værktøjsstål, samt vigtige dele af superlegeringer til jetmaskiner . ~metal injektionsstøbning (MIM): Her blandes pulveret,normalt meget fint (/25 mikron) og sfærisk, med plast- eller voksbindemiddel tilnær den maksimale faste belastning, typisk omkring 65Vol%og injektionsstøbt til form a

green

del af kompleks geometri. Denne del opvarmes derefter eller på anden måde behandles for at fjerne bindemidlet (afbinding) for at give en<brown"del. Denne del er derefter sintret og krymper med"18% for at give et komplekst og 95–99% tæt færdig del (overflade ruhed"3 mikron). Opfundet i 1970'erne er produktionen steget siden 2000 med et estimeret globalt volumen i 2014 på 12.000 t værd € 1265 millioner. Med fordelen ved at reducere produktionstiden dramatisk (fra 15 minutter af de langsomste ECA'er til et par mikrosekunder af de hurtigste), kræver ikke en lang ovnsvarme og tilladernær teoretisk tæthed, men med ulemperne ved enkle former. Pulvere, der er ansat i ECA'er, kan undgå bindemidler takket være muligheden for direkte sintring uden behov for pre -npressing og en grøn kompakt. Forme er designet til den endelige delforme, da pulverne fortætter, mens de fylder hulrummet under et påført tryk, hvilket undgår problemet med formvariationer forårsaget af ikke -isotropisk sintring og forvrængninger forårsaget af tyngdekraften ved høje temperaturer. Den mest almindelige af disse teknologier er"hot -presning, der har været under brug til produktion af~diamond -værktøjerne~emplet i byggebranchen.

spark plasma sintring

andtop_luv.jpgelectro sintrer smedning

are to moderne, industrielle kommercielle ECAS -teknologier .

-additive fremstilling (AM) er en relativtny familie af teknikker, der bruger metalpulvere (blandt andre materialer, såsom plast) til at fremstille dele ved lasersintering eller smeltning. Dette er en proces under hurtig udvikling fra 2015, og om man skal klassificere den som en PM -proces er måske usikker på dette tidspunkt. Processer inkluderer 3d -udskrivning, selektiv laser sintring (SLS), selektiv lasersmeltning (SLM) og electron stråle smeltning (ebm).

  

Send din besked til denne leverandør

  • Til:
  • MiXiao Tech
  • *Besked:
  • Min email:
  • Telefon:
  • Mit navn:
Vær forsigtig:
Indsend skadelig post, blev gentagne gange rapporteret, vil fryse brugeren
Denne leverandør kontakter dig inden for 24 timer.
Der er ingen forespørgsel for dette produkt nu.
top